JkB-21121 - Corona berättelser

mess1.jpg
Johanna H
mess2.jpg
Johanna H

Objekttyp

Titel

JkB-21121 - Corona berättelser

Beskrivning

Födelsedagsfirande på zoom och messenger

Båda våra pappor har fyllt år under den här tiden. Min pappa fyllde 84 och min killes pappa fyllde 70. För båda födelsedagarna beställde vi skaldjursplatåer som levererades hem till dem. Det skulle kännas konstigt, att se familjerna på datorskärmen tänkte jag. Jag trodde det skulle vara opersonligt och svårt att hålla igång ett samtal.
När ens pappor är gamla känns det extra viktigt att ses, att ge en kram och att prata. Men nu går det inte. Det är stor tur att våra pappor hanterar tekniken tillräckligt bra för att kunna ses på internet.
Det kändes inte alls lika fint som att ses. Nästan som att det var ännu mer speciellt att ”ses” eftersom det är sådana ovissa tider. Min brors barn ville spela de spel som finns när man video-pratar på messenger och det är nog enda gången de får se sin farfar äta virtuella hamburgare på sin födelsedag.
Firandet på zoom för min killes pappa började med honom, hans fyra barn och deras familjer. 7 timmar senare satt han, min kille och hans syster fortfarande och gaggade, skålandes genom datorskärmen.