Om bildarkivet

Här i vår digitala databas finns över 16 000 bilder tagna av professionella fotografer som varit verksamma i kommunen samt av privatpersoner. Här hittar du bilder från fornlämningar, föreningsliv, gårdar, kommunalförvaltning, kommunikationer, kyrkor, natur, näringsliv, personer, samhällen och skolor. Materialet är till för dig som vill veta mer om Järfälla. Samlingen växer hela tiden. I hela arkivet finns ca 70 000 bilder.

Ett bildarkiv berättar om en plats historia och utveckling – om människorna och livsmiljöerna. Bildarkivet är vår bildskatt, vårt kulturarv och Järfällas visuella historia.

Att samla, vårda och tillgängliggöra bilder är en viktig insats för vårt gemensamma kulturarv. Att tillgängliggöra bilderna är utgångspunkten i arbetet med Järfälla Kommuns bildarkiv så att alla kan ta del av bildarkivets kulturella bro mellan då och idag. Järfälla kommuns bildarkiv utgör en unik bildresurs för medborgare, skolor, föreningar och olika organisationer och företag.

Vi har även ett ansvar för bildmässig dokumentation av kommunens pågående utveckling såsom av viktiga händelser och förändring av miljöer och företeelser. Vi vill även i möjligaste mån fylla luckor i samlingen. Vårt arbete innebär också att tillgängliggöra arkivet framförallt genom bilddatabasen, genom besök i det fysiska arkivet (efter överenskommelse) samt genom utställningar och andra projekt.

Privatpersoner, ideella föreningar och skolor får använda materialet utan avgift om det sker utan kommersiellt syfte.

Om du har frågor eller kommentarer om bilderna kontakta oss gärna

Telefon: 070-002 72 11  E-post: bildarkivet@jarfalla.se

Se menyn ovan för att följa oss på instagram.

Information om Personuppgifter.

"Maskerad på lekskolan 1963, Månadsvägen 74. Anne-Marie Tärnström i främsta raden, näst längst till höger."
“Maskerad på lekskolan 1963, Månadsvägen 74. Anne-Marie Tärnström i främsta raden, näst längst till höger.”